Kopers / Klanten

Hoe kan ik een uitbetaling tegenhouden

Zodra uw leverancier een bestelling voor u heeft aangemaakt, dan ontvangt u per e-mail uw persoonlijke bestellingspagina. Zodra u heeft betaald en de leverancier aangeeft te hebben geleverd, dan kunt u op deze bestellingspagina een probleem melden om uitbetaling te voorkomen.

Aan hand van het gemelde probleem wordt er bepaald of de leverancier nog helemaal niets of 90% van de order krijgt uitbetaald.

Pas als u aangeeft dat het probleem is verholpen wordt de laatste 10% uitbetaald.

Waarom moet ik het gehele bedrag voor levering aan SAFE Betalen overmaken

SAFE Betalen gaat over vertrouwen en heldere afspraken maken tussen koper en leverancier. Dat werkt twee kanten op; u laat zien dat u kunt betalen wat u hebt besteld en uw leverancier laat zien dat hij uw geld pas nodig heeft nadat hij heeft geleverd wat er met u is afgesproken. Afspraak is afspraak.

Hoe krijg ik mijn geld terug

Indien u kunt aantonen dat de koopovereenkomst tussen u en uw leverancier formeel is ontbonden en wij dit hebben kunnen verifiëren bij uw leverancier, wordt er conform de vastgestelde formele ontbinding door SAFE Betalen gehandeld. 

Neemt u hiervoor contact op met de SAFE Betalen Helpdesk voor consumenten via info@safebetalen.nl.

Mijn leverancier vraagt om een aanbetaling klopt dit

De som die u moet aanbetalen spreekt u zelf met de verkoper af. De som die u moet aanbetalen is afhankelijk van uw onderhandeling met de verkoper. Wat u overeenkomt met de verkoper, wordt door de verkoper vastgelegd in de overeenkomst. Voordat u de overeenkomst tekent controleert u of de gemaakte afspraken goed zijn verwoord in de overeenkomst. 

Als u dus een aanbetaling bent overeengekomen met de verkoper zal SAFE Betalen dit bedrag direct uitbetalen aan de verkoper. 

Alleen als de verkoper een aanbetalingsgarantie heeft, zoals verkopers die zijn aangesloten bij een branche vereniging (bijvoorbeeld CBW-Mitex), loopt u geen risico dat u uw aanbetaling kwijt bent in geval van faillissement van de verkoper. 

Hoe loopt u geen risico met uw aanbetaling:
-    Spreek met de verkoper af dat u geen aanbetaling doet; of
-    Spreek met de verkoper af dat u wel het gehele bedrag voor uw aankoop wilt betalen aan SAFE Betalen, maar niet als aanbetaling. Daarmee staat uw gehele aankoopbedrag veilig bij SAFE Betalen tot u tevreden bent met de levering en creëert u uw eigen aanbetalingsgarantie; of
-    Doe zaken met een verkoper die een aanbetalingsgarantie biedt, zoals bijvoorbeeld de CBW Erkend regeling van CBW-MITEX leden.

Leveranciers

Waarom als leverancier gebruik maken van SAFE Betalen

Door uw klanten via SAFE Betalen te laten betalen biedt u hen een extra koopmotief. U laat namelijk zien dat u zeker genoeg bent van uw zaak om de klant zeggenschap over zijn geld te laten houden tot dat u alles volgens afspraak heeft geleverd.

Naast dat u uw klanten zekerheid geeft, kunt u ook heel eenvoudig al uw order beheren. Er worden namelijk o.a. automatische betaalverzoeken en herinneringen verzonden naar uw klanten. 

In uw order-overzicht kunt u snel alle benodigde informatie zien; of er nog een openstaand bedrag is of dat de order volledig is betaald. 

Bij het aanmaken van een order kunt op zeer eenvoudige wijze een betaalschema opstellen. Levert u pas over 6 maanden? Dan kunt u al wel de klant een aanbetaling laten doen. 

Benieuwd of SAFE Betalen iets voor u is? Probeer het nu en maak hier een gratis account aan.

Ik heb geleverd hoelang duurt het voordat ik word uitbetaald

Nadat u in uw SAFE Betalen account heeft aangegeven dat u volgens afspraak heeft geleverd, wordt er vier dagen na leveringsdatum, opdracht tot uitbetalen gegeven, indien de koper geen problemen aanmeldt.

Hoe weet ik dat SAFE Betalen veilig is

SAFE Betalen maakt gebruik van Online Betaalplatform om de gelden van zowel kopers en leveranciers ten alle tijden veilig te stellen via de derdengeldenrekening "Stichting Online Betalen". 

Online Betaalplatform heeft een vergunning voor betaaldienstverlener en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank.